Волейболистките от националния отбор на България излизат тази вечер за може би най-важния си и решаващ мач в тазгодишното издание на Лигата на нациите. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели ще спорят с тима на Полша в последната си среща от турнира в Група 6 от Лигата. Двубоят е от 20,00 часа в зала „Арена Армеец“ и ще бъде предаван на живо по MAX Sport 3.

След снощната загуба от европейския шампион Италия с 0:3 гейм, българските „лъвици“ са на 14-о място във временното класиране с 3 победи, 8 загуби и 9 точки, но с реални шансове да запазят мястото си в Лигата на нациите. Българките се нуждаят от задължителна победа за да гарантират мястото си в най-комерсиалния турнир и догодина.

Все пак, дори и при загуба, България има голяма възможност да остане в Лигата на нациите, но това ще зависи и от изхода на срещата между Белгия и Япония на турнира в Група 5 в Калгари (Канада), която ще се играе по същото време. Белгия, която като България е "чалъндж" отбор също има 3 победи и 8 загуби, но е зад българските момичета с 6 точки. Най-добрият вариант за България е белгийките да загубят, така със сигурност ще остане в Лигата на нациите през следващата година.

Това може да даде известно предимство и доза увереност на българките, което е изключително нужно в този момент. Това, разбира се, в никакъв случай не бива да е успокоение. Затова "трикольорките" ще излязат да се борят за победа срещу Полша.

От друга страна "Дружина полска" е на 12-о място с 4 победи, 7 загуби и 12 точки, като могат да се считат за сигурни оставащи в Лигата. И все пак, Полша ще даде всичко от себе си, за да завършат турнира с успех над България.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.