Синът на Владимир Николов направи изключителен дебютен сезон отвъд Океана

Синът на бившия капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов - Алекс, направи изключителен първи сезон в колежанското първенство на САЩ. Посрещачът на Лонг Бийч беше обявен за играч на годината на национално ниво от Асоциацията на американските волейболни треньори. Още по-забележително е, че за първи път новак получава приза за №1 в шампионата.

Алекс Николов се прибра в България. Предстои му натоварено лято с лагер и мачове както за мъжкия национален отбор, така и за националния в неговата възрастова група.

"Много съм доволен, прекрасен сезон с много емоции. Доволен съм от себе си", каза Алекс пред bTV малко след кацането си в София.

"В Америка е много различно първенството. То ми дава много креативност, неща, които тук не мога да правя. Треньорът ми каза, че ме оставя да си правя магията. Така успях да покажа уменията си без страх от грешки", каза още Николов.

18-годишният волейболист сподели, че няма търпение да се присъедини към мъжкия ни национален отбор и да "покаже какво е научил в Щатите".