Красимир Манолов

 

Изпълнителния директор и треньор на Левски Красимир Манолов излезе с официално обръщение във връзка с критиките към него.

Скъпи карловци (и хора, които ме познават), пиша тези редове в отговор на насъбраните обиди, клевети и лъжи по мой адрес (меко казано) в последните седмици. Ако някой неутрален читател прочете биографията ми и проследи кариерата ми и види снимката с надпис „Манолов вън“, с плакат, държащ се от малки деца от школата на ОФК „Левски Карлово“, сигурно ще бъде шокиран. Това е и моята по-голяма болка и съжаление към тези невинни деца, въвлечени в тази ситуация.

На тези, които го скандират , явно паметта им е къса и забравят кога и защо Красимир Манолов е бил в Карлово. Винаги съм идвал и работил в екстремни моменти – и когато след многогодишно прекъсване бе възстановен футболът в Карлово през 2004 г., и когато съдбата на футбола в града е била на ръба на оцеляването. Разбира се, най-важна роля за да има футбол в Карлово е на Кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов и на Секретаря на Общината Стефан Стефанов, които заслужават огромно уважение за всичко, което са направили.

„Всеки сам е отговорен за начина по който ще го запомнят. Затова се отнасяйте към това отговорно.“ Думи на Коби Брайънт, бившата звезда на НБА, останали завинаги в съзнанието ми и те са моят коректив.

Не съм перфектен. Допускал съм грешки – особено през този сезон, в който вярвах, че ще бъдем фактор в групата. Допуснах грешки в доверието си към определени хора, което доведе до нездравословен климат в отбора. Вината е изцяло моя и не бягам от отговорност, но за мен винаги клубът е стоял над всичко. В един момент засегнах някои, които поставиха себе си над клуба и вече не са част от отбора. ТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО!

Вярно е, че изоставаме по отношение на тренировъчната база. Това е истинската цел на ръководството от години, но обещани проекти не достигнаха до нас. Трудно е да се намери и външно финансиране. Сега опитваме да се справим сами с този проблем.

Но да не се отклонявам. Сега, когато ОФК „Левски Карлово“ е стабилизиран и има достатъчно висок престиж не само сред отборите от Югоизточна трета лига, с най-красивия стадион в зоната, ясно се виждат нечистите домогвания за смяна не само на мен, но и на ръководството. За голямо съжаление в тази кампания са и треньори от ДЮШ на ОФК „Левски Карлово“, които са на заплата към клуба, с доказано присвояване на средства от длъжностни лица и родители.

Спирам дотук, защото това вече не съм АЗ! Това, че някой е постъпил като подлец или отрепка, не е основание и ние да постъпваме така. Щастливите хора не си губят времето да правят зло на някого. Така правят нещастните, разочарованите, непълноценните и зависимите.

Благодаря на всички, които подкрепиха отбора при победата му над ФК „Несебър“ и изпратиха футболистите с аплодисменти. Те го заслужиха.

Завършвам с това, че всичко, което се изля върху мен не съм го подминал. Тези, които скандират и пишат – да го докажат. Днес подадох жалба до районна прокуратура срещу лицата, които се опитват да петнят името ми и това на моята фамилия. С тях ще се видим в съда.

 

Дано се научим да живеем с достойнство !

С уважение,

Красимир Манолов