Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев остана доволен от успеха над Локо София в турнира за Купата на България. „Смърфовете” се наложиха с 2:0 и се класираха за четвъртфиналите на надпреварата.

„Труден мач. Локомотив София е добър отбор, а ние трудно играем в „Надежда”. През първото полувреме не се получиха нещата, но ние бяхме отборът, който контролираше играта и искаше повече победата. Очаквахме да ни предложат битка, имат бързи футболисти по фланговете. Наистина голът падна в началото на второто полувреме, което стъписа тима на домакините, а и ги накара да атакуват, а това ни отвори повече свободни пространства. Мисля, че като цяло се справихме добре”, сподели Тунчев.

„В последния момент дори се зачудих защо Гомис шутира топката, дори не бях видял, че вратарят е излязъл напред. Гомис го заслужава. В последно време доста израсна. С доста нови футболисти е нужно време, за да се опознаят, да се обиграят. Нямахме добри резултати, но момчетата излязоха от тази трудна ситуация”, каза още той.