Европейската футболна централа обмислят сериозни наказания за 12-те клуба, които участваха в учредяването на Европейската Суперлига. Турнирът се разпадна само 48 часа след обявяването му, но постави на нокти УЕФА и предизвика недоволството на футболните фенове по цял свят. 

Според публикация на ESPN най-сериозно ще пострадат Реал (Мадрид), Барселона, Ювентус и Милан, които може да бъдат отстранени от евротурнирите за период от две години. Това е максималното дисциплинарно наказание, а в добавка клубовете ще понесат и сериозни финансови санкции. Евентуалното им изхвърляне от европейската сцена ще бъде голям удар по футбола и със сигурност няма да се хареса от милионите им фенове.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

До средата на май се очаква да станат ясни точните наказание на четирите гранда. В момента се водят интензивни разговори със замесените в Суперлигата клубове, се посочва в информацията на ESPN. 

Седем от тях - Арсенал, Атлетико (Мадрид), Челси, Ливърпул, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити вече са постигнали споразумение с УЕФА, а Интер е близо до такова. 

Останалите четири - Реал, Барселона, Ювентус и Милан, все още не са се дистанцирали напълно от проекта за Eвропейската Суперлига. В УЕФА не бързат с наказанията, подходът им е в индивидуални преговори с всеки от въвлечените клубове.