Пореден мач Ботев показа… Нищо! Нито тактика, нито идея, нито дори някакви наченки на футбол. 4 месеца след шумното пристигане на Антон Зингаревич и доведения от него треньорски щаб – канарчетата показаха епизодични проблясъци, които в комбинация на неочаквания феърплей от страна на Славия, някак си ги оставиха извън борбата за изпадане.

Ботев Пд разполага с един от най-добрите голмайстори в А група – Атанас Илиев! Разполага с най-скъпо оценявания от трансфермаркет чужденец у нас – Маркиньос. Разполага и с уж таланта Емануел Току. От 2 седмици канарчетата разполагат и със всичкото спокойствие на света, след като не се борят за нищо и реално напрежение няма. Няколко чужденци с големи заплати и със сигурност притежаващи някакви качества не могат да бъдат наредени вече 4 месеца, така че да покажат някакъв футбол. Епизодични проблясъци донесоха на канарчетата няколко точици, които спасиха тима.

От преди Нова година всички фенове на Ботев Пд очакват сделката за акциите. Сделка все още НЯМА, но не по-малко притеснително е, че и заплати – тоже. Как, с какви и с чии средства се издържа клуба? Търси ли се нов треньор? Кой ще прави лятната селекция? Ботев разполага с един не лош медиен комфорт, породен от доброто представяне на градския съперник Локомотив и насочените към Лаута прожектори. В сянката на черно-белите успехи Ботев обаче не се вижда да гради, не се вижда да израства, не се вижда да просперира, а напротив. Тимът не е мръднал и крачка напред от положението, в което беше, когато загуби с 6:0 в градското дерби. А трябваше и време имаше. Няколко прекъсвания на шампионата, цяла зима за селекция, но резултатът е поредното нищо.

И така днес нищо неиграешият Ботев Пд резонно загуби поредния си мач. Във Варна жълто-черните губеха с 2:0 още в петата минута. Проблясък на Наско Илиев направи резултата 2:1, но надеждите в жълто-черно (Ако такива въобще в някого са се породили, гледайки случващото се на терена) бързо угаснаха след трети гол на моряците.

Едно голямо браво за феновете на канарчетата, пропътували разстоянието до Варна, както и за изразената позиция за последните събития в родната футболна централа. Ако има някаква надежда за жълто-черните то тя е пак там някъде – сред привържениците.

ЧЕРНО МОРЕ – БОТЕВ ПД 3:1
1:0 Родриго Енрике 3′
2:0 Родриго Енрике 6′-д.
2:1 Ат. Илиев 25′
3:1 Зе Гомеш 36′

СЪСТАВИ:

ЧЕРНО МОРЕ: Георги Георгиев, Виктор Попов, Стефан Станчев, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Файсел Касми, Пабло Гарсия, Илиан Илиев, Родриго Енрике, Зе Гомеш

Треньор: Илиан Илиев

БОТЕВ ПД: Георги Аргилашки, Филип Филипов, Виктор Генев, Марио Младеновски, Мите Цикарски, Мишел Еспиноса, Славчо Шоколаров, Реда Рабей, Емануел Току, Маркиньос, Атанас Илиев

Треньор: Азурдин Валентич