Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо се ядоса на колегата си от Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер след изказване на норвежеца. Треньорът на „червените дяволи“ обвини звездата на „шпорите“ Хюн-Мин Сон, че е "измамил" главния рефер Крис Кавана и ВАР. Солскяер визираше ситуацията при отменения гол на Кавани при резултат 0:0 в мача, завършил 3:1 за Юнайтед при визитата му в Лондон.

Тогава халфът на Юнайтед Скот Мактоминей докосна с ръка лицето на Сон, който падна на земята. ВАР посъветва Кавана да прегледа ситуацията на монитора, след което бе решено, че Мактоминей е извършил нарушение и голът бе отменен.

"Ако това беше моят син и той по този начин лежеше на терена три минути, нуждаейки се от помощта на 10 от своите съотборници, за да се изправи, след като е получил удар лицето, той нямаше да получи храна, защото това е срамно", заяви Солскяер.

Моуриньо взе думата по темата на пресконференцията след двубоя:

"Аз съм много, много изненадан, че след коментара, който Оле направи за Сони, вие не ме питате за това. Вече го казах и на Оле, защото се видяхме преди няколко минути. Ако аз бях казал за някой играч от друг клуб, че "ако това беше мой син, той нямаше да получи вечеря", каква щеше да бъде реакцията? Това е много, много тъжно. Тъжно е, че изобщо не ме питате. Тъжно е, че не притежавате тази честност, която е въпрос на морал, за да се отнасяте по същия начин, както и към останалите.

Искам само да кажа, че Сон е голям късметлия, че неговият баща е по-добър човек от Оле, защото аз мисля, че един баща, какъвто съм и аз, винаги трябва да храни своите деца, без значение какво правят те. Ако трябва да откраднеш, за да нахраниш децата си, крадеш. Аз съм много, много разочарован. Както казваме в Португалия, хлябът е хляб, а сиренето е сирене. Казах вече на Оле какво мисля за неговите коментари".