Тази седмица седмица трябва да стане окончателно ясно дали руският бизнесмен Антон Зингаревич ще придобие 99 процента от акциите на Ботев (Пловдив), пише „Тема спорт“. Сагата по взимането на клуба се точи още отпреди Коледа. Сега обаче са на път да паднат всички пречки около това руснакът да стане собственик. В момента властта при жълто-черните също е негова с назначаването на нов съвет на директорите, но черно на бяло той не притежава нищо от Ботев.

Преди близо месец – на 5 март тази година. Сдружение ПФК Ботев Пд, което изкупи 39% от акциите на клуба от частна фирма и дефакто взе целия пакет, реши официално да бъдат започнати преговори за прехвърлянето на 99% от дяловете на клуба на фирма на Зингаревич.

„Това решение разчиства една от последните пречки пред промяната на собствеността на най-стария футболен клуб, което се очаква да се случи скоро“, похвалиха се тогава от фенската организация. Развръзката обаче се проточи по-дълго от очакваното.

В следващите дни на Антон Зингаревич му предстоят заключителни срещи с местния бизнес и тогава се чака заветното „да“. Както е известно, около Нова година бе постигната договорка руснакът да осигурява по-голяма част от бюджета на Ботев Пловдив, а останалите средства да бъдат давани от заможни и влиятелни местни хора.

С идването си в Коматево Зингаревич показа, че ще действа с размах – той смени целия треньорски щаб и на негово място доведе Азрудин Валентич от датския втородивизионен клуб Фремад Амагер, който е негова собственост. Наред с това бе направена и солидна селекция. Единственото, което все още не е свършено, е подписването на нов договор със звездата Тодор Неделев, който се възстановява от тежка контузия.