Ръководството на Барселона излезе с официална позиция, след като властите в Испания атакуваха офисите на клуба. Служители от "Икономически престъпления" влязоха при каталунците, за да търсят доказателства по делото "Барсагейт", което тече от миналата година. 

Униформените иззеха множество документи и информация, а освен това арестуваха бившият президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу, Оскар Грау и Роман Гомес Понти, ръководител на правната служба на Барса, както и Жауме Масферер, който е бивш съветник на Бартомеу.

"Във връзка с посещението на отдел “Икономически престъпления” в офисите на “Камп Ноу” тази сутрин по заповед на градския съд, който го прави с цел разследване на договора за мониторинг на социалните мрежи, от Барселона предложиха пълното си съдействие към юридическите и полицейските лица по случая, за да може да се изяснят фактите по разследването. 

Бяха иззети нужните информация и документация, които са свързани с този случай. 

Барселона изразява най-голямо уважение към текущата юридическа работа, както и към принципа за невинност по отношение на замесените лица", обявиха от Барселона.