На 64-годишна възраст почина хърватският треньор Златко Кранчар, който води страната си на световното първенство през 2006 г. Като футболист той е играчът, който е капитан на Хърватия в първия мач след получаването на независимост от Югославия.

"Златко Кранчар - известният хърватски футболист и бивш хърватски треньор, баща на национала Нико Кранчар, почина на 1 март 2021 г. след кратко, но тежко заболяване. Той си отиде от този свят в 2:25 часа през нощта”, съобщиха тъжната новина от болница "KB Merkur", където той бе приет за лечение за първи път на 19 февруари.

По първоначална, но непотвърдена информация, Златко Кранчар (по прякор Цицо) най-напред е бил приет в болницата в Задар заради проблеми с черния дроб, след което е бил транспортиран в Загреб.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Той беше централен нападател и вкара 98 гола за Динамо (Загреб) в 261 мача. След това Кранчар се мести във виенския Рапид. Той става легенда на клуба, в който рита до 1990 година и вкара 106 гола в 201 мача. Кариерата му приключва с кратки периоди в скромните австрийски клубове Санкт Пьолтен и Винерфелд.

Иначе за бивша Югославия има 11 мача и 3 гола.

В богатата си треньорска кариера е водил, освен националния отбор на Хърватия, също Черна гора, Динамо (Загреб), Риека и много други отбори.

 

Dinamova devetka, Zlatko Cico Kranjčar, prerano nas je napustio u 65. godini života. Od njega se opraštaju mnogi prijatelji, oglasio se dirljivom objavom GNK Dinamo kao i Hrvatski nogometni savez.
Reakcije stižu sa svih strana https://t.co/WBV3WaTJDO pic.twitter.com/G7GL2DEvBp

— HRT Sport (@HRTsport) March 1, 2021