Служители на испанската полиция тази сутрин са влезли в офисите на Барселона и са започнали проверка, пише „Мундо Депортиво“. Причините за посещението не са известни. Предполага се, че има връзка с дейността на каталунците в социалните мрежи.

През миналата година излезе информация, че предишният президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу е плащал на журналисти и на специалисти по социалните мрежи, за да бъдат публикувани очернящи материали за звездите на отбора.

Разследването по този проблем пет пъти беше отлагано от наблюдаващия съдия Алехандра Хил, но сега явно е дошъл моментът за преглед на цялата документация.

Както е известно, на 7 март предстои да се проведат президентски избори в Барселона. Кандидати за поста са Жоан Лапорта, Виктор Фонт и Тони Фрейша. Преди това своите кандидатури оттеглиха Емили Русо и Аугусту Бенедито.

До извънредните избори за президент се стигна, след като през есента Бартомеу беше принуден да подаде оставка след сериозно недоволство от феновете заради слабите резултати и желанието на Лионел Меси да напусне клуба.