Известният футболен специалист Глен Рьодер почина на 65-годишна възраст след продължителна битка с рак на мозъка. Тъжната новина беше съобщена от Асоциацията на мениджърите от английската футболна лига.

Рьодер е известен с работата си в Нюкасъл, Уест Хям, Уотфорд и Норич. В периода 1996-99 г. е асистент на Глен Ходъл, който през това време е начело на националния отбор на Англия.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

През 2001 г. застава начело на „чуковете“, заменяйки Хари Реднап. Още в първия си сезон класира тима на седмо място. През април 2003 г. е диагностициран с тумор в мозъка и се подлага на операция. През лятото се завръща на работа в отбора, който междувременно е изпаднал от Висшата лига. Уволнен е още в началото на сезон 2003/04.

В началото 2006 г. е назначен за мениджър на Нюкасъл и извежда тима до спечелване на турнира Интертото, но напуска на 6 май 2007 г. По-късно същата година поема Норич, където остава до 2009 г. Последната работа на Глен Рьодер, свързана с футбола беше в Джилингам, където в периода 2016-18 беше съветник на треньорите.

Своите съболезнования за смъртта на Рьодер публично изразиха популярните имена в английския футбол Гари Линекер, Пол Гаскойн, Алан Шиърър, Майкъл Оуен, Гари Невил и др.