17-годишно момче загина, а друго е в тежко състояние след катастрофа в района на жп гарата в Панагюрище, предаде БНТ. Сигналът е подаден тази сутрин около 5:00 часа. По първоначални данни водачът е 17-годишен младеж от Панагюрище, който е бил без книжка. Той се е движел с несъобразена скорост, вследствие на което е загубил управлението над колата. Тя е напуснала пътното платно и се преобърнала встрани от пътя по таван. Возещият се до него също 17-годишен младеж е починал на място. Шофьорът е транспортиран от екип на Спешна помощ в МБАЛ "Унихоспитал" - Панагюрище, където е настанен в много тежко състояние. На мястото е извършен оглед. Все още се изясняват причините, довели до тежката катастрофа. По случая е образувано досъдебно производство. Стана ясно, че загиналият е Илиян Куков - юноша на местния футболен клуб Оборище.

По първоначални данни водачът е бил неправоспособен и употребил алкохол, съобщават от полицията. Все още се чакат резултатите за количеството употребен алкохол. "Това е било допуснато, след като техните родители са легнали да спят. Позволили са си да вземат ключовете. Качват се на МПС-то на единия от родителите и се случва най-лошото. Едно лице е загинало, другото е в тежко състояние. И двамата са неправоспособни, и двамата са на 17 години и са си позволили безразсъдността да седнат зад волана, употребили алкохол", коментира главен инспектор Николай Крушарски.

ФК Оборище подема инициатива за финансова подкрепа на семейството на трагично загиналия Илиян Куков, който беше част от юношеската формация на Оборище. Две фланелки на клуба, подписани от всички футболисти и треньора, ще бъдат продадени на търг с начална цена от 100 лева за всяка фланелка. Можете да се включите в търга, като посетите страницата на ФК Оборище и напишете вашето предложение за цена в коментар под съответната снимка. Търгът приключва на 28.02.2021 г. в 23:59 ч. 

"Спортно-техническото ръководство и футболистите на ФК Оборище поднасят най-искрените си съболезнования на семейството и близките на загиналия Илиян Куков за непоправимата загуба" - написаха от клуба.

Изказваме съболезнования на семейството и близките на загиналия младеж! Поклон пред паметта му!

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: