Старши треньорът на Етър Петко Петков говори за подновената подготовка на „виолетовите” преди подновяването на първенството на efbet Лига.

„Започнахме от днес тренировките, спазваме изискванията на футболния съюз и тренираме на групи. Надявам се тази голяма пауза да не се отрази на подготовката и официалните мачове, ясно е, че трябва да се съобразим със ситуацията в държавата.

Първенството започва на 5 юни. Моето мнение е, че три седмици са много малко за такъв период. Загубата на спортна форма е най-вече във футболната кондиция. Едва в последната седмица ще има пълноценни тренировки, което е много кратък период.

Виждаме, че и в Германия този уикенд стартират. В крайна сметка ние сме щастливи, че ще бъде подновено първенството.

Не е приятно, че трима основни футболисти ще липсват. Краси Станоев е с положителна проба, след втория тест се оказа, че има изградени антитела, той е напълно здрав, но такива са законите – ще бъде спрян за 28 дни, което означава, че няма да можем да разчитаме на него поне в началото на мачовете. Дино Мартинович се завърна от Словения с големи трудности, той има двуседмична карантина. Напълно здрав е, но неговият тест ще бъде направен като свърши карантинният период.

Фло Боджадж е още в Англия, под карантина е там до 20 май, но като се завърне в България, пак трябва да изкара 14-дневна карантина и ще бъде тестуван. И тримата дори не могат да тренират индивидуално, а само вкъщи.

Ще повторя думите, които казах още през януари – чака ни един изключително тежък сезон.”