Броят на държавите с окончателно прекратени национални първенства заради пандемията от коронавирус нарасна. Този път в жертва на разпространението на инфекцията "падна" женското първенство на Бразилия, в което се изявяваше българската волейболистка Добриана Рабаджиева. Шампион няма да има, запазва се класирането след редовния сезон. 

В неделя провеждането им бе отложено за срок от 15 дни, като мярка за овладяване на разпространението на коронавируса, но ръководните органи са променили решението. 

Във видеоконференция между представителите на клубовете на Суперлигата, класирали се за четвъртфиналите, и федерацията на южноамериканската страна беше решено двубоите да бъдат спрени окончателно. По първоначална информация идеята е била клубовете да изчакат до юни, докато отмине кризата. Съдбата на мъжката Суперлига ще стане ясна след нова среща между отборите, на 20 април (понеделник).

За първи път от старта си през 1976 г. първенството ще завърши без шампион. Продължаването на състезанието през юни обаче би било невъзможно поради много причини. Първо - договорите на повечето състезателки приключват през май и клубовете не разполагат с бюджети, за да ги изплащат след това. Второ - календарът на ФИВБ. Ако Олимпийските игри се проведат по график, би било трудно мачовете от бразилската Суперлига да бъдат вмъкнати в разписанието.