Бившите руски национали Александър Кокорин и Павел Мамаев ще бъдат освободени предсрочно, след като днес съдът взе решение да удовлетвори молбите им. Според адвокатите на двамата футболисти, техните клиенти трябва да напуснат затвора най-късно до 17 септември.

Говорителката на съда Ирина Сазонова дори обяви, че решението ще влезе в сила след 10 дни, но Кокорин може да бъде освободен още днес. Предсрочно на свобода ще излезе и Кирил Кокорин – по-малкият брат на футболиста.

На 8 май московски съд призна братя Кокорини, Мамаев и детския треньор Александър Протасовицки за виновни по обвинение за участие в две сбивания в центъра на руската столица през октомври 2018 г.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Александър и Кирил Кокорини получиха присъди от по 18 месеца затвор, а Мамаев и Протасовицки – по 17 месеца. От началото на юли те бяха настанени в затвор с общ режим в Белгородска област.

При едното сбиване пострадаха директорът на департамента по автомобилната промишленост и железопътното строене към Министерството на промишлеността и търговията Денис Пак и генералният директор на Централния научно-изследователски институт по автомобилни и автомоторни проучвания Сергей Гайсин. Жертва при другото е шофьорът към Първи канал на националната телевизия Виталий Соловчук.