Столичните вандали са проявили нова доза въображение. В кв. “Мусагеница” хулигани трошат фаровете на автомобилите и слагат вътре… зърнена шоколадова закуска.

За нестандартната хулиганска хрумка стана ясно от публикация в социалните мрежи. Снимка на вандалския акт беше публикувана във Facebook страницата “Забелязано в София”.

Не закъсняха и коментарите, а те са типично в творческия дух и на самото деяние. Потребители се пошегуваха, че някой е решил да хвърли закуската си през терасата, а други пък с ирония възроптаха, че хулиганът е забравил да остави и мляко. В коментарите се появиха и по-крайни епитети, с които вандалите бяха обявени като “извратеняци”.

Изненадващо, но се оказа, че има и защитници на случката. Според тях счупените фарове са били напълно заслужени за собственика на автомобила, който бил спрял пред входа на блок в кв. “Мусагеница”. Изглежда обаче, повечето потребители приемат случилото се с доза хумор и съветват потърпевшия да си вземе мляко и да си похапне. Разбира се, не е ясно как точно се е случило всичко.

В действителност може да става въпрос за нещо хвърлено през терасата, но пък от друга страна снимката може и да свидетелства за “ново течение” във вандализма.