Подобни сцени от родното училище обикновено предизвикват гняв и възмущение - толкова е абсурно това, което се случва в класната стая. В случая - освен гняв и възмущение, повечето от ползвателите на социалните мрежи усетиха болка и тъга - за децата ни, за учителите... за цялото ни образование.

За случката се разбра днес, след като клипове от екшъна започнаха да циркулират в социалните мрежи. На тях се вижда как момче на видима възраст около 16 години проявява агресия спрямо преподавателката си и задига дневника.

Ученикът принуждава учителката да му пише тройка вместо двойка, след което удря с пръчка личния й телефон, а накрая грабва дневника на класа и си тръгва. На първия клип момчето започва да прегръща учителката и вероятно в знак на еуфория от получена оценка да я тресе. Секунди след това младежът се отправя към вратата на класната стая и я затваря, а после събаря съвсем нарочно предмети, поставени върху гардероба.

Бруталната сцена се разиграва в средно училище "Паисий Хилендарски" в Пловдив и е заснета от съученици на развилнялия се тийнейджър. Той е получил двойка заради това, че не е изпълнил изискванията на учителя си. Това от своя страна е провокирало агресивното поведение в клас. Пред TrafficNews директорът на РИО Пловдив Иванка Киркова заяви, че са запознати със случая и в следващата седмица ще бъде направена проверка.