Умирате си за кафе? Значи едно местенце в Банкок е точно за вас. Заведението предлага нова услуга, която мнозина биха сметнали за зловеща и доста странна.

“Осъзнаване на смъртта” е място, на което можеш да изпиеш ароматната си напитка в не съвсем приятна обстановка - в ковчег. Тук всеки с клаустрофобия или с поне малко здрав разум би направил разък 180-градусов завой и вероятно ще предпочете да пие кафето си другаде. Колкото и изненадващо да звучи, обаче, кафенето на смъртта в Банкок привлича доста голям интерес за търсачите на силни усещания.

Обстановката е изцяло в духа на отвъдния свят. Идеята е взаимствана от будитска философия, а целта на собственика е да накара хората да спрат за малко и да помислят за изминалите години живот дотук и да се фокусират повече върху духовното, отколкото върху материалното.

“Главната ни цел е да накараме клиентите си да постигнат така нареченото “осъзнаване на смъртта”. В момента, в който капака на ковчега се затвори, човек започва да разчита единствено на първичните си инстинкти. Тогава човек осъзнава, че не може да вземе нищо със себе си на оня свят”, разказва пред различни международни издания собственичката.

Клиенти разказват, че преживяването наистина си струва.

“Първото нещо, което изникна в съзнанието ми беше “ами ако никой не отвори ковчега?? Как ще кажеш на някого, че още си тук, жив си? Мисля, че точно това усеща човек, който знае, че ще умре скоро”.