Четири формации от школата на Ботев взеха участие на международния турнир Challenge Cup, който се проведе от 6 до 9 април в Трявна. "Канарчетата" бяха представени от наборите 2005, 2006, 2007 и 2008.

При набор 2005 "жълто-черните" записаха две победи и едно равенство в груповата фаза. Момчетата на Георги Андонов стартираха с победа с 4:0 над румънския Жуниорул, последва равенство 0:0 със Спартак (Варна) и успех с 4:1 над Черноморец (Бургас).

На полуфиналите "канарчетата" разбиха с 3:0 Дунав (Русе), а на финала се изправиха срещу Академия Хаджи. Пловдивчани поведоха в резултата, но румънците стигнаха до пълен обрат, като победното попадение падна секунди преди края.

При набор 2006 "канарчетата" разбиха съперниците си в груповата фаза и записаха три разгромни победи - с 9:0 над Стяуа, 9:2 над Литекс и 22:0 над Динамо. В полуфиналите момчетата на Стоян Ангелов направиха 2:2 с Академия Хаджи, а при рулетката на дузпата румънците показаха по-точен мерник и спечелиха.

В последния си мач от надпреварата "жълто-черните" се изправиха за 3-то място срещу Дунав и записаха победа с 6:1. Ботевистите взеха и индивидуална награда - за най-добър играч на турнира бе избран Димитър Папазов.

При набор 2007 "жълто-черните" триумфираха с купата, като шесте тима играха на принципа всеки срещу всеки. "Канарчетата" започнаха с разгром с 10:1 над Жуниорул, последва нов успех с 9:2 над Сердика и 7:2 над Нефтохимик.

В четвъртия си мач пловдивчани се препънаха срещу Болярчета и завършиха 2:2, като по този начин от финалния сблъсък с Академия Хаджи щеше да стане ясно кой ще е шампион. В много оспорван сблъсък ботевистите се наложиха с 1:0 над румънците с попадение на Кристиян Хаджиниколов, който взе и приза за най-добър играч на турнира.

При набор 2008 "канарчетата" също се прибраха с купата, като водените от Димитър Пашев и Огнян Атанасов ботевисти записаха 4 победи и 1 равенство. Пловдивчани победиха в първия си мач с 4:2 Академия Хаджи, а във втория се наложиха с 4:1 над Жуниорул.

Последва равенство с 1:1 с Делфините от Варна, но след победи с 2:0 над Сердика и 4:0 над Динамо "жълто-черните" финишираха на първата позиция. Освен  купата, "канарите" взеха и един индивидуален приз - за най-добър вратар на турнира бе избран Венелин Тютюков.