Сантос мечтае да си върне Неймар. Пари Сен Жермен има желание да се раздели с бразилската звезда и огромната му заплата, а в родния му клуб се надяват, че могат да го привлекат. Кариерата на Неймар започна именно от Сантос преди той да премине в Барселона.

Президентът на Сантос Андрес Руеда разкри, че е провел разговор с бащата на Неймар, който е и негов агент. Те са обсъдили възможността нападателят да се завърне в клуба.

???????? Andrés Rueda, le président de Santos, n'écarte pas l'idée d'un éventuel retour de Neymar au sein du club brésilien dans les années à venir. Il confie échanger régulièrement avec le père de ce dernier ► https://t.co/or38uZkh1s pic.twitter.com/2umZj5uwLX

— RMC Sport (@RMCsport) July 2, 2022

“Често говоря с бащата на Неймар, обменяме идеи. С тази възможност и това, което се случва с него в ПСЖ, Сантос винаги ще остави вратата отворена и ще мечтае. Когато напусна, той каза, че един ден ще се върне. Говорим, ще говорим и това е мечта. Моето задължение е поне да опитам”, заяви Руеда.

Неймар подписа нов договор с ПСЖ през март 2021 г., а с клауза за допълнително удължаване той е обвързан с френския клуб до 2027 г. Относно бъдещето му има много спекулации, но много малко клубове могат да си позволят да го привлекат. Челси е реалистичен вариант, а идеята да бъде привлечена звезда от подобен ранг може да се понрави на новия собственик Тод Боели. Говори се за интерес на Ювентус, но “бианконерите” трудно ще съберат парите за подобен трансфер.