Халфът на Реал Мадрид Тони Кроос вярва, че сегашният отбор на Ливърпул е по-добър от този, срещу който “белите” играха през 2018 г. Двата отбора отново са на финал в Шампионската лига и утре ще определят носителят на трофей на “Стад дьо Франс” в Париж.

“Във финал на Шампионската лига даваш всичко от себе си. Ние трябваше да го правим повече от веднъж, за да стигнем до финала. Сега сме тук и искаме да спечелим. Честно казано, мисля, че Ливърпул е по-добър отбор от 2018 г. Шансовете са 50 на 50”, сподели Кроос.

⚪️ @ToniKroos, sobre @MrAncelotti, en una entrevista de @ZDF

???? "Siempre he pensado que no se le valora lo suficiente"

⚔️ "Sinceramente creo que el Liverpool es ahora más fuerte que en 2018"

???? #PartidazoCOPE https://t.co/myDoR5a2eW

— El Partidazo de COPE (@partidazocope) May 27, 2022

Германецът защити наставника Карло Анчелоти, като обяви, че критиците не му отдават нужното уважение. Треньорът се консултира на няколко пъти с Кроос и други играчи по време на двубоя с Манчестър Сити, който Реал обърна в края. Анчелоти често получава похвали за начина, по който работи с футболистите, но според Кроос хората не отчитат тактическите му умения.

“Направи ми впечатление с Хайнкес. Срамно е, че Хейнкес и Анчелоти са принизявани до треньори за съблекалнята. Звучи сякаш не знаят нищо в тактически план. Вероятно в повечето случаи избират най-опростения начин, но са много умни по отношение на това как техните отбори играят, защитават се и атакуват. Този аспек обикновено не се отчита, когато се говори за тях”, коментира Кроос.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Снимки: Gettyimages