Мъжкият национален отбор на България победи Испания с 3:1 гейма в първата контрола между двата тима, която се игра в „Арена Вършец“. Приятелските мачове са част от подготовката на „лъвовете“ за старта във Лигата на нациите. Утре (18 май) предстои втората приятелска среща между двата тима във Вършец. Новият селекционер на тима Николай Желязков коментира след победата, че ако играят добре, ще постигат добри резултати.

"Много е важно, че спечелихме в тази първа контрола. Трябва да търсим победите, да направим всичко възможно да се поздравим с успех. Манталитет се игражда само с победи. Още сме тежки, не сме в най-добрата си кондиция. Обемът от работа е много голям. В този подготвителен период още нямаме бързината, взривната сила и скоростта на придвиждаме, която търсим. Не сме на нивото, на което тряба да бъдем. Но това е нормално. Важното е да има настроение, това е начина за работа. А такова има. То витае в отбора от самото начало и това е много радостно", коментира Желязков пред Sportal.bg и Sportal TV след мача.

"Отборът на Испания започна без никакви грешки. Ние започахме малтко стегнато и направихме много грешки, но това е нормално. Играхме по-притеснено, но след това момчетата се освободиха от напрежението и заиграха по- добре. Тези контроли са за това, да видим състезателите на какво ниво от подготовката са, защото много от момчетата бяха резерви в своите клубни отбори. Има нужна от търпение от тяхна страна и от наша, за да се получават нещата. Смятам, че беше много позитивна тази контрола. Можем да бъдем доволни от показаното днес", каза още селекционерът на България.