Един от основните футболисти на юношеския национален отбор до 17 години, който се класира за Европейското първенство в Израел - Борислав Маринов говори пред Sportal.bg за преживяното в квалификациите за финалите и очакванията за големия турнир. 17-годишният футболист на Септември отбеляза две попадения по време на двете квалификационни групи и се превърна в основен футболист в селекцията на Йордан Петков.

Маринов разказа на кратко за първите си стъпки във футбола и позицията, на която се чувства най-добре. Той призна, че вече е имал предложения да премине в друг клуб, но е решил да бъде лоялен към Септември.

“Роден съм в София и израснах тук в квартал “Филиповци”. С футбол се занимавам от много малък. Започнах да тренирам от първи клас, като първоначално бях в Славия, но после се преместих в Септември. Имал съм период, в който съм играл като централен нападател но просто не е моята позиция. Най-добре се чувствам на дясното крило, но и в клубния, и в националния отбор най-често ме използват отляво. Рядко играя в средата на терена. Имал съм предложения от други отбори, но съм отказвал, защото просто Септември ми помогнаха да се усъвършенствам повече и благодарение на тях съм на това ниво, което съм в момента.”, започна Маринов.

U17 България - Гърция 1:3

Според Боби добрият колектив е бил ключов за успеха на националния отбор. Според крилото отборът има шанс да се премине груповата фаза.

“Постигнахме тези важни за нас победи, защото бяхме единни на терена и извън него бяхме много сплотени. Всички се подкрепяхме и смело мога да кажа че нашият коз е колективът който имаме. Няколко човека след мача се поразходихме малко извън хотела, а другите останаха там и докато си вървяхме към хотела видяхме статиите в социалните мрежи и полудяхме в буквалният смисъл на думата. Радвахме се много все пак това е голямо постижение лично за мен и разбира се за отбора като цяло. Аз разбрах че мача с Ейре нямаше значение чак след края на мача. Така или иначе искахме да победим, за да затвърдим доброто впечатление. Имахме възможност, но за съжаление не успяхме. В крайна сметка щом всичко завърши добре, значи няма проблеми”, обясни Маринов.

“За финалите мога да кажа че имаме шанса да продължим извън групата дай Боже и по-напред в турнира. Разбира се съперниците са много тежки, но на финали вече няма слаби отбор. Успеха на нашият набор се дължи на това, че всички сме много талантливи. Много работим на заниманията и треньорския щаб прави всичко възможно за да ни помогне да вървим нагоре и много се стараят това да се случи”.

Борислав е на мнение, че все още има много неща, които да подобри в играта си, но към момента най-силните му страни са бързината и надиграването с противник. Също така сподели и на кой отбор симпатизира и кой е най-добрият български футболист в момента.

Най-силната ми страна е играта един на един, както така и че съм много бърз. Разбира се имам върху много неща още да работя и да подобрявам играта си. Например играта с десният крак още не е толкова добре, колкото трябва. Същото така трябва да работя за играта с глава, която не е от силните ми страни.

Любимият ми отбор е кралският клуб именно Реал Мадрид, любимият ми футболист е Дуглас Коста, а най-добър български футболист в момента е Кирил Десподов според мен”, завърши Маринов.