Плеймейкърът на Бруклин Нетс Джеймс Хардън е готов да си потърси нов отбор след края на настоящия сезон в Националната баскетболна асоциация, съобщи изданието Блийчър Репорт, като се позовава на анонимни източници от лигата. 

James Harden has not enjoyed living in Brooklyn and has voiced his frustrations regarding Kyrie Irving's part-time playing status, per B/R's @JakeLFischer

Harden has made it clear he intends to test out free agency even if it leads him back to the Nets pic.twitter.com/7bhI9QnGkO

— Bleacher Report (@BleacherReport) January 25, 2022

32-годишният Хардън, който е бивш носител на наградата за "Най-полезен играч", бе привлечен от Бруклин преди година в четиристранна сделка с Хюстън Рокетс, Индиана Пейсърс и Кливланд Кавалиърс. Според източника обаче Хардън не е доволен от живота в Бруклин в сравнение с този в Хюстън, както и от много по-високите данъци в Ню Йорк, спрямо тези в Тексас. 

За момента Хардън остава отдаден на идеята да опита да спечели титлата в НБА през този сезон с тима на "мрежите" и очакванията в лигата са той да не бъде трансфериран преди затварянето на трансферния прозорец в средата на февруари. През лятото обаче ситуацията ще бъде друга, тъй като за пръв път в 13-годишната си кариера Хардън ще бъде свободен агент.

Очакванията в лигата са трикратният шампион при реализаторите да подсили тима на Филаделфия 76ърс, ако наистина напусне Бруклин. Хардън работи заедно с шефа на Филаделфия Дарил Мори по времето, когато и двамата бяха в Хюстън. Освен това баскетболистът е добър приятел със звездата на Сиксърс Джоел Ембийд, както и с един от собствениците на клуба от старата столица - Майкъл Рубин.