Борис Николов, който е помощник треньор на Даниел Пеев във волейболния тим на Монтана и изпълняваше длъжността главен скаутмен в щаба на Силвано Пранди в националния отбор на България, преминава на следващо ниво в развитието си. Новият селекционер на "лъвовете" Николай Желязков го избра за помощник треньор в своя щаб, като двамата продължават съвместната си работа, но вече като тандем. Борис Николов заяви в интервю за BGvolleyball.com, че изборът му за този пост е най-големия му подарък след десетгодишната му работа с националите, а ето още какво каза бъдещата си работа:

- Бе избран за помощник на Ники Желязков в националния отбор, как възприемаш новия пост?

- Много се радвам и благодаря на Ники Желязков за този избор. За мен е чест и предизвикателство да променя позицията си от скаутмен на помощник-треньор в мъжкия национален отбор. Ще се постарая да бъда максимално полезен и да не го разочаровам за доверието, което ми гласува.

- Това стъпка нагоре ли е в твоето професионално развитие?

- Определено е такава. Кой не би искал да бъде помощник на националния селекционер. Това лято правя десет години, откакто съм част от отбора, какъв по-хубав подарък!

- Това означава ли, че в бъдеще ще се ориентираш към треньорство?

- Надявам се. Тази година завърших висше образование с треньорски профил в НСА. Вече пета година заемам и позицията на помощник-треньор на Дани Пеев в мъжкия тим на Монтана. Мисля, че това е пътят.

- На 1/4-финалите на Купата на България Монтана се изправя срещу Нефтохимик? Ще имате сблъсък с Ники Желязков на клубно ниво, твоят коментар?

- Смятам, че ще се получи хубав мач. Сигурен съм, че и двата отбора ще дадат всичко от себе си и ще се борят с всички сили за крайния успех. Нека по-добрият победи.