Асистент-треньорът на Азрудин Валентич в Ботев Пловдив – Стефан Стоянов, използва интересно сравнение, за да коментира реферирането след загубата от ЦСКА 1948 за „канарчетата” от Купата на България. Стоянов смята, че не е нужно да се казва на „Мис Вселена, че е красива” или да обясниш на „някой второкласник, че не може да смята”.

Треньорът акцентира, че мачът за пловдивчани е бил много силен, ако се изключи крайния резултат.

„Има известно подобрение и разлика при нас в последните мачове, и то в положителен аспект. Имахме владеене на топката, идеи в нападение и ситуации. При положение, че имаме за цел да извървим конкретен път, дори и този резултат може да се приеме добре”, започна асистентът на Валентич.

„В началото на седмицата всеки иска да е титуляр, но както се представя през седмицата може да играе, може и да остане резерва. Според мен за реферите… някой неща са очевидни. Не казваш на Мис Вселена, че е красива, не казваш и на второкласник, че не може да смята”, бе коментарът на Стоянов за реферите.

„За Левски ще опитаме да направим каквото трябва. Всяка крачка е важна, всяка тренировка също. В крайна сметка се опитваме да стигнем там, където искат феновете. Не може да разглеждаме отделно този мач от пътя, който сме поели. Изисква време, трудно е. В конкретния мач резултатът е неприятен, настроението е лошо, но има позитиви от играта. Дано следващите крачки са по-големи, за да може бързо да стигнем до мястото си. Ботев може да има краткосрочна и дългосрочна цел. Първата е толкова явна, че нямаме време да работим за втората. Дългосрочната е толкова хубава, че има смисъл да се работи. Тя е като дойде някой в Ботев да не го питат медиите каква му е целта, както не се пита в Лудогорец. Нашата цел е някой ден този въпрос да стане излишен”.

„Нормално е Зингаревич да напусне изнервен. Освен собственик, е и фен. Всеки, който е видял желанието на играчите, се чувства ограбен. Мисля, че няма как да е недоволен от играта”, завърши Стефан Стоянов.