Испанската тенисистка Паула Бадоса обяви днес, че е дала положителен тест за коронавирус и е изолирана в Мелбърн, където пристигна за участие в Откритото първенство на Австралия.

Номер 67 в световната ранглиста Бадоса е първият състезател, който сам потвърждава положителния резултат от теста за COVID-19. Местните здравни власти обаче твърдят, че още четирима тенисисти са с положителни резултати, но организаторите отхвърлят подобна информация.

"Днес получих резултата си от теста за Covid-19 и той е положителен. Не е е изненада, защото не се чувствам много добре и имам някои симптоми. Но ще направя всичко възможно, за да се възстановя колкото се може по-бързо. Вече съм в медицинския хотел, самоизолирана съм и съм поставена под наблюдение, обясни Бадоса на профила си в туитър.

pic.twitter.com/9SLzW46HuZ

— Paula Badosa (@paulabadosa) January 21, 2021

Според местните правила за борба с коронавируса, всички пристигащи от чужбина спортисти трябва да изкарат изолация от две седмици преди началото на Australian Open, който стартира на 8-и февруари, но имат право да тренират до около пет часа на ден. Но пък 72-а спортисти са в стриктна изолация и трябва да стоят в хотелските си през цялото време, тъй като са пристигнали с чартърни полети, на чийто борд е имало заразени пасажери.