Бившият треньор на Лудогорец, Динамо (Загреб) и националния отбор на България Ивайло Петев чака важна новина днес. В 14:00 часа започва заседанието на Изпълкома на Футболната федерация на Босна и Херцеговина, на което ще бъде определен новият селекционер на националния отбор на балканската държава.

Петев е единственият кандидат и при гласуването трябва да се събере 11 от 15 възможни вота. Ако това не стане, ще има нов тур, където Петев трябва да получи одобрението на повече от 50% от гласувалите.

Запознати твърдят, че нищо не е сигурно и в последния момент пред Изпълкома да бъдат представени и други кандидати. Както е известно, в началото на месеца Ивайло Петев беше одобрен от селекционната комисия, но преди да се стигне до гласуването в Изпълкома се разиграха типичните балкански циркове. Стигна се до скандална намеса от от президента на централата Елведин Бегич, според когото избор на българина не е в интерес на босненците, тъй като се радвал на подкрепата на сърбите и хърватите в страната.

В същото време вече има яснота, кога евентуално Петев може да запише домакински дебют начело на националния отбор на Босна и Херцеговина, ако днес бъде одобрен от Изпълкома. Договорена е контролна среща с Коста Рика, която ще се играе на 27 март в Зеница. Три дни преди това босненските национали гостуват на Финландия в квалификация за Мондиал 2022. На 31 март пък е домакинската среща със световния шампион Франция.