Новият шеф на съдиите Костадин Гергинов обяви в интервю за БНТ, че в България ще бъде въведен ВАР, но реферите на трябва да разчитат само на него.

“След като се предприема такъв ход по средата на сезона, значи не е както трябва. Явно има недоволство от футболните клубове, привържениците… Обстановката е малко нагнетена”, започна Гергинов по повод промените в Съдийската комисия.

“Надявам се съдийската комисия да е от единомислещи хора и да излезем от това положение. Пет от 7-те човека в СК са даденост. Председателят може да назначи само двама чавека. Част от работата на СК ще бъде посветена на ВАР. Петър Петров ще получи пълна подкрепа. Притеснява ме, че системата ВАР може да додведе до известна разконцентрация, защото “ако сбъркам, ще ме поправи”. Аз лично бих се срамувал, ако използваме два или три пъти ВАР по време на мач”, добави Гергинов.

“Краткосрочните планове са да излезем от стресовата ситуация и съдиите да свирят по правилата. Да се оттърсят от всичко, което им пречи, и да създават равни условия за игра на двата отбора. Да работим за съдийската кауза, защото съдийството е кауза.

Ще бъда щастлив, ако завършим спокойно шампионата от съдийско естество”, пожела си Гергинов.