Марица - зимна подготовка 2021

 

Представителният отбор на „Марица“ стартира днес своята подготовка за пролетния дял на шампионата. В 14:30 часа, в дъждовния понеделник, старши треньорът Николай Димитров изведе на терена на стадион „Марица“ групата от футболисти за първо занимание през 2021 година. Участие в нея не взеха контузения защитник Йордан Пейчинов, който ще пропусне целия полусезон, както и Тодор Тимонов, който отсъстваше по лични причини. Джунейт Узунов продължава да се възстановява от операция и тренира самостоятелно. Иван Мицев няма да бъде част от състава през пролетта. Той е взел решение да прекрати своята състезателна дейност. На този етап няма освободени футболисти, няма и новопривлечени, но по време на подготовката е възможно да има 1-2 нови попълнения.
Отборът ще се подготвя в Пловдив. Спортно-техническият щаб е уредил пет контролни срещи (вижте по-долу), които съставът ще изиграе по време на подготвителния период. „Марица“ има два отложени мача от есенния полусезон в Трета лига, което налага по-малък брой контроли и по-специфична подготовка. Към момента няма определени точни дати за изиграването на тези двубои. Още на 14-ти януари „Марица“ ще изиграе първата си контролна среща. Съперник в нея ще бъде носителят на Купата на България за последните два сезона – „Локомотив“ (Пловдив).
Групата на „Марица“:
Вратари: Илия Николов, Горан Гръблев, Красимир Кръстев (юноша), Виктор Петков (юноша).
Защитници: Величко Величков, Димитър Аврамов, Денис Палков, Апостол Попов, Борислав Дончев (юноша), Мариян Бончев (юноша), Георги Иванов (юноша)
Халфове и нападатели: Христо Янчев, Мартин Анастасов, Олджай Алиев, Даниел Спасов, Петър Печенков, Теодор Фърков, Тодор Тимонов, Милен Танчев, Георги Георгиев, Александър Праматаров, Димитър Юруков
Ето контролните срещи, които представителният отбор на „Марица“ ще изиграе по време на подготовката си:
• 14 януари – с Локомотив (Пловдив) в Пловдив
• 20 януари – с Хебър (Пазарджик) в Пазарджик
• 23 януари – с Локомотив U19 (Пловдив) в Пловдив
• 28 януари – с Лудогорец U19 в Хисаря
• 6 февруари – със Спартак (Пловдив) в Пловдив
Часовете, както и терените на провеждане на срещите ще се уточняват преди двубоите в зависимост от метеорологичната обстановка. Възможно е да настъпят промени в програмата за подготовката, за които ще ви уведомяваме своевременно. Пролетният полусезон в Трета лига – Югоизточна група ще започне на 20 и 21 февруари 2021 г.

Преди началото на днешното занимание бяха връчени призове на: Милен Танчев, посочен от феновете за „Футболист на годината“ на „Марица“; на Теодор Фърков, който бе определен за „Най-перспективен млад играч“ в тима, както и на голмайстора Олджай Алиев. Наградите бяха връчени съответно от капитана на тима и двукратен носител на същия приз Тодор Тимонов, старши треньора Николай Димитров и основния акционер в клуба Христо Христов.

Теодор Фърков (в дясно) – „Най-перспективен млад играч“ на Марица за 2020
Милен Танчев (вдясно) – „Футболист на годината“ на „Марица“ за 2020
Олджай Алиев – голмайстор на Марица за 2020
Марица – зимна подготовка 2021
Марица – зимна подготовка 2021
Марица – зимна подготовка 2021
Марица – зимна подготовка 2021
Марица – зимна подготовка 2021
Марица – зимна подготовка 2021
Марица – зимна подготовка 2021
Марица – зимна подготовка 2021
Марица – зимна подготовка 2021
Николай Димитров, Марица – зимна подготовка 2021
Марица – зимна подготовка 2021