Родители на спортуващи деца поискаха от правителството да отмени настоящата забрана за тренировки на подрастващи под 18 години. За целта бе направена специална петиция, в която до момента са се подписали над 2100 души. Основното желание е да се разреши тренировъчната дейност при деца на малки групи до 10 човека.

Ето какво се казва във въпросната петиция:

Според експертите учениците имат нужда от 60 или повече минути умерена до интензивна физическа активност на ден. Цяла стратегия има изградена как да вкараме децата в спортните зали!

Ето само няколко от причините за това:

– Физическите упражнения стимулират организма да произвежда ендорфини – химически вещества, които помагат на човек да се чувства по-спокоен.

– Физическите упражнения помагат на някои хора да спят по-добре. Те могат също да помогнат на хора, които имат лека форма на депресия!

Цял месец без двигателна активност обрича децата на депресия и емоционален срив! Голяма част от треньорите работят и с деца със специални нужди, личностни разстройства, хиперактивност! За постигането на резултати при тях се изисква постоянство и ежеднивни действия!

Тази забрана не води до финансови загуби, тя води до много сериозни последствия върху децата!