Юношата на “Марица” Пламен Найденов спечели стипендия от престижния английски колеж Brooke house College Football Academy в Лестър, съобщават от клуба. Тестовете през месец август са успешни за младия защитник и той вече се обучава в Brooke house College. Освен заниманията по футбол там той ще изучава още и бизнес, компютри, математика и други. Приемът в колежа и тази година бе на база академични и футболни умения, които бяха тествани на едноседмичен лагер в Царско село с треньори от британското учебно заведение. Пламен е избран измежду много кандидати и заслужи 50% спортна стипендия.

През 2020 година, за единадесета поредна година, английското училище проведе конкурс за стипендии за млади футболни таланти, решили да продължат образованието си и да развият потенциала си в чужбина. Конкурсът бе за момчета между 14 и 18 години. Ето и изискванията: Участниците трябва да играят в национални младежки футболни отбори или да са били част от такива, да имат готовност за сериозна работа на футболното игрище, да очакват реализация на най-високо футболно ниво, да имат добро отношение към учебния процес. Желаещите първо доказват своите академични познания по английски език и математика, след което доказват и футболните си умения.

Пламен Найденов е роден през 2004-та година и бе част от футболния тим на “Марица” в тази възрастова група, с треньор Христо Фурджев. Възпитаник е на ЕГ “Иван Вазов”, където учи английски език.

“През времето прекарано в “Марица” научих по нещо от всеки съотборник и треньор. Това ми помогна в моето развитие. Тези хора са причината да съм в Brooke House и да изживявам мечтата си.” Това сподели Пламен за времето, прекарано в школата на “Марица”.

"ПФК Марица 1921 Пловдив желае на Пламен здраве, късмет, ползотворно обучение и много успехи! Нека винаги бъде така упорит и да постига целите си с лекота! На добър час!" - допълват от клуба.

Пламен Найденов (с ляв профил и вързана коса) със свои съотборници от набор 2004 на "Марица"

 

Пламен Найденов

 

Пламен Найденов вече е възпитаник на Brooke house College Football Academy в Лестър