Първият областен футболен турнир за купата на БФС при децата започна тази сутрин на стадион „Христо Гюлеметов – Бонбона” в Брацигово.
"Проявата е за деца, родени след 1 януари 2007 година и в нея нямат право на участие клубове от професионалния футбол", уточни шефът на местната футболна централа Спас Иванов.

Припомняме, че преди няколко месеца БФС взе решение за организиране на турнири за деца между 10 и 12-годишна възраст във всички области, като общият брой на състезанията ще е 30, а разходите по организацията, провеждането и закупуването на екипировка и спортни пособия ще бъдат осигурени от бюджета на централата.

COVID пандемията обаче отложи провеждането на тези състезания за есента.

Всеки един от участващите в проявата отбори ще получи по пет топки и футболен екип. Предвидени са и индивидуални награди – плакети и предметни отличия, за отборните призьори ще има купи и флагчета. 

На стартиралият днес турнир в Брацигово участват тимовете на ДФК Орлета (Пазарджик), Чепинец (Велинград), Оборище (Панагюрище), Брацигово, Свобода (Пещера), Левски (Паталеница), Левски (Ракитово) и Чико Бунара (Бяга).

В първата среща Левски (Паталеница) победи домакините от Брацигово с 3:1