“Марица” победи с 4:0 “Гигант”-1 в среща от 1 кръг от шмапионата в РЕГИОНАЛНА ГРУПА - ДЕЦА (2007). Двубоят се игра в неделя (20 септември), когато се навършват 99 години от основаването на “Марица”.

Възпитаниците на Димчо Беляков бяха по-добрият тим на терена и заслужено спечелиха. Любимир Арамазов, Георги Копривленски, Константин Клявков и Димитър Мазгалов реализираха головете за “жълто-сините”. В следващия кръг “Марица” гостува на “Чавдар” на терена в село Оризари. Срещата е на 26 септевмри.

В среща от 4 кръг в РЕГИОНАЛНА ГРУПА - ДЕЦА-ЦЕНТЪР (2008) “Марица” загуби с 2:1 от “Велд”. Срещата вървеше към равенство, но домакините успяха да отбележат в самия край на мача. Голът за маричани реализира Георги Петков. В следващия кръг “жълто-сините” са домакини на “Лидер”. Двубоят е на 27 септември.

В събота в среща от 1 кръг в РЕГИОНАЛНА ГРУПА - ДЕЦА (2006) “Марица” завърши наравно 0:0 при гостуването си на “Лидер”. Възпитаниците на Александър Николов изиграха добър двубой. Те гостуват на ФК Пловдив в следващия кръг.