Националните ни отбори допуснаха загуби от Чехия във втория ден на European Nations Junior Tennis Trophy 2020. Състезанието е организирано от Чешката тенис федерация. Надпреварата се провежда в Мост, Чехия. В състезанието участват отбори за момчета и момичета до 12 г. и до 14 години. Този турнир е алтернатива на отменените през тази година летни отборни купи. Участието не носи точки за ранглистата на Тенис Европа, а целта е децата от различните нации да премерят сили помежду си.

При момчетата до 14 г. Никола Маринов (ТК "Черно море Елит", гр.Варна) отстъпи с 4-6, 3-6 на Денис Петак. Анас Маздрашки (ТК "Егалите", гр.Несебър) падна с 2-6, 1-6 от Ян Кумсат. На двойки Ангел Владов (ТК "Черно море Елит", гр.Варна) и Никола Маринов загубиха с 2-6, 3-6 от Ханек и Шукуп. Вчера нашите момчета се наложиха над Полша с 3-0 победи. При успех срещу Румъния днес българчетата ще се класират на финал. Треньор на националите до 14 г. е Даниел Ангелов.
При момичетата до 14 години Александра Габровска (ТК "ЦСКА - Завинаги", гр.София) загуби с 5-7, 2-6 от Яна Каречова. Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) отстъпи с 4-6, 3-6 от Сара Мленска. В срещата по двойки Каталина Петрова (ТК "ЦСКА - Завинаги", гр.София) и Росица Денчева паднаха с 0-2 сета от Урбанова и Смекалова. В сряда нашите момичета се наложиха над Полша с 3-0 победи. При успех срещу Румъния днес бългаките ще се класират на финал. Треньор на националките до 14 г. е Пресиян Коев.

При момчетата до 12 г. Иван Иванов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) загуби в два сета от Ян Растица. Димитър Кисимов (ТК "Про спорт", гр.София) падна с 3-6, 1-6 от Дейвид Брукнер. В срещата по двойки Александър Митев (ТК "Приста 2011", гр.Русе) и Иван Иванов загубиха сЧепелик и Коминек. Треньор на момчетата до 12 г. е Робърт Сократов.

При момичетата до 12 г. Андреа Иванова (ТК "Славия Бомел 9", гр.София) загуби с 1-6, 7-5, 2-6 от Ванеса Добласова. Габриела Иванова (ТК "Черноморец", гр.Бургас) отстъпи с 2-6, 2-6 на Алена Колачкова. В срещата по двойки Андреа Иванова и Габриела Иванова паднаха от Самсонова и Форжеткова.Треньор на националките до 12 г. е Теди Мирчева. Днес нашите национали ще премерят сили с връстниците си от Румъния.

Това е първото международно отборно състезание на открито за тази година, в което водещите ни тенисисти при момчетата и момичетата до 12 и до 14 години могат да премерят сили със своите връстници от други тенис школи в Европа. Участието на националите ни бе възможно с финансовата подкрепа на ММС и компанията VIMAX CLIMA, София.