Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо разкри, че се цели в изумително постижение. Португалският специалист иска "шпорите" да се класират за участие в Лига Европа през следващия сезон и да спечелят втория по важност европейски клубен турнир. Лондонският тим на практика няма шанс да се класира в топ 4 и да участва в Шампионската лига през следващия сезон, но Специалния се надява да триумфира в Лига Европа при евентуалното си трето участие начело на някой тим.

"Лига Европа не е турнир, който обичам, не е турнир, който особено харесвам, но когато не можеш да играеш в Шампионската лига, играеш там. В кариерата си съм участвал в Лига Европа само два пъти и двата пъти спечелих трофея. Няма да е зле да участвам за трети път и за трети път да спечеля. Ще се борим докрай за участие в Лига Европа", коментира Моуриньо, чийто футболисти победиха Арсенал с 2:1 в дербито на северен Лондон в неделя вечер.

С този успех Тотнъм се изкачи до осмо място в класирането с 52 точки и запази шансовете си да се пребори за евроучастие.

"Ако попитате Люис Хамилтън дали иска да спечели Формула 2, не мисля, че това ще му е особено по вкуса, но все пак предпочитам да участвам в Лига Европа, отколкото в нищо", допълни португалецът.