“Марица” завърши наравно 2:2 при домакинството си на третия в класирането “Родопа” в последен мач от есенния полусезон в ОБЛАСТНА ГРУПА - ДЕЦА "А" (2005/2006). Срещата бе от отложения заради изборите 7 кръг и се игра на стадион “Марица”.

Възпитаниците на треньора Александър Николов спокойно можеха да спечелят, но пропуски в края на мача оставиха резултата равен. Всички голове в този двубой бяха реализирани още през първата част. Гостите поведоха, но с два гола на Емилио Макавеев “жълто-сините” обърнаха резултата в своя полза. Състезателите на “Родопа” стигнаха до равенството малко по-късно. В края на мача на три пъти маричани можеха да отбележат, но не съумяха да стигнат до трети гол. Най-чистото положение се откри пред Ангел Тосев, който стреля от чудесна позиция, но състезател на гостите успя да избие от самата голлиния. С актив от 10 точки тимът заема 8-то място в класирането.

В ОБЛАСТНА ГРУПА - ДЕЦА-ЦЕНТЪР (2007) “Марица” също завърши наравно с “Родопа”, но при резултат 0:0 (на снимката). Така тимът продължи възходящата си линия и бележи видим напредък в последните си срещи. Двубоят на стадион “Марица” беше интересен, но за съжаление без отбелязани голове. “Жълто-сините” завършват полусезона в средата на таблицата - 9-то място с 14 точки, но по важното е израстването на отбора, за който това бяха първите мачове на голям терен.