На свое заседание от 27 ноември 2019 г. Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС – Пловдив наложи наказа за 2 мача по доклад състезателят на Марица, набор 2005, Атанас Атанасов, както и треньора на отбора Красимир Иванов, който няма право да ръководи отбора в следващия му мач. Провиненията им са от двубоя от Зоналната група за деца 2005/2006 между "Марица" и ФА "Пловдив".

В същото време от клуба изразяват недоволството си от случилото се по време на мача. Те не изпадат в подробности, но още след мача намекнаха, че става въпрос за проблемно съдийство. 

От Марица публикуваха следното съобщение: "Президентът на "Марица" г-н Христо Христов изрязава пълната си подкрепа към всички деца от отбора, набор 2005, техните родители, както и към треньора на тима Красимир Иванов и твърдо застава зад тях! Г-н Христов е запознат с начина на провеждане на срещата и случилото се на нея. Той съобщи, че от пролетта всички срещи на отборите при децата и юношите ще бъдат видеозаснемани, като мярка за борба с безобразията, които за огромно съжаление се случват и при тези, които всички наричаме "бъдещите футболни поколения". Клубът, който е с почти 100 годишна история и традиции, няма да се откаже да се бори с несправедливостите, особено при децата и юношите!" 

Още двама са наказаните при децата и юношите:  Юноши младша възраст: Христо Димитров (Марково) - червен картон - 1 среща; Деца: Рангел Каврашилов (Родопа) - червен картон - 1 среща.